FART D'ART - Escamot de Poesia.

 

 

 

 

. L'acte amorós és una negociació; una negociació a voltes esbojarrada, a voltes atenta i circumspecta, a voltes freda com el tast del ganivet o dolça com una carícia.

Funció Púb(l)ica naix en una mesa de negociació i es gesta en la quotidianitat de l'amor allà on hi a Preliminars, Desencontres, Acords i Pactes.

Des d'una identitat femenina, es tradueix poèticament l'angoixa de la separació, la seducció de la negociació i el goig del sexe compartit. FUNCIÓ PÚB(L)ICA constitueix una afirmació de l'amor i els seus actes.

FUNCIÓ PÚB(L)ICA
Àngels Cardona Palmer
Edicions Can Sifre
Col·leció l'Argentera

 

 

 

 

 

· El llibre Obert per defunció, de na Maria Victòria Secall, acaba de ser publicat a Edicions Can Sifre, a l'abril de 2006, a la col·lecció lírica "l'Argentera". És un poemari que s'endinsa als sentiments primigenis i contradictoris enfront la vida i la mort. Constituït per trenta poemes i dividit en tres parts de deu poemes cadascuna.

La primera part es titula "Paisatge primer amb llum" , és un encontre amb la vida , allò que neix i comença , el desig i la incertesa. La segona part "Curt circuit" parla de la descoberta brutal de la mort, la mancança, el desconcert, el dol i la renúncia. La tercera part "la dimensió ignota del cercle" vol comprendre la indissolubilitat del fet de viure i de morir, de començar i acabar etapes, sota la convicció d'allò que en Brossa ens deia "sense la mort la vida fora impossible" - cita que encapçala el poemari- i convida a obrir el cercle reiterat i optar per la vida, aquest singular "esquitx de rosella vora l'asfalt."

OBERT PER DEFUNCIÓ
Maria Victòria Secall de Fermentino
Edicions Can Sifre
Col·leció l'Argentera

 

Entrevista Maria Victòria Secall - Obert per defunció (Part 1) (9.67Mb) [IB3 Radio, 23-12-06]

Entrevista Maria Victòria Secall - Obert per defunció (Part 2) (7.22Mb) [IB3 Radio, 23-12-06


 

13x3 POESIA PERIFÈRICA ha estat publicat a Perifèrics aquesta primavera de 2006. És el recull de 39 poetes contemporanis mallorquins que, sota l'auspici d'Antoni Rodríguez, s'han aplegat des de l'abril de 2000 per recitar un tast de la seva obra en diferents encontres, llocs i recitals, tot reivindicant l'oralitat de la poesia i el gust de compartir-la. Ells i elles són :Xavier Abraham, Josep Lluís Aguiló, Rafel Bordoi, Maite Brazales, Andreu Caballero, Jaume Caldentei, Vicenç Calonge, Miquel Cardell, Llorenç Carrió, Mar Cortina, Aina Ferrer, Biel Florit, Víctor Gayà, Caterina Gelabert, Antoni Gost, Miquel Àngel Lladó, Pep Lladó, Lluís Maicas, Tomeu Martí, Salvador Martínez, Pere Joan Martorell, Jaume Mesquida, Mariona Moyano, Jaume Munar, Bernat Nadal, Alfons Navarret, Jaume Oliver, Francesca Palou, Bartomeu Payeras, Joan Pomar, Pere Antoni Pons, Antoni Rodríguez, Jaume Rosselló, Antoni Santandreu, Inés Sanchís, Maria Victòria Secall, Euduvigis Torres, Josep Vallespir, i Antoni Xumet.

13x3 POESIA PERIFÈRICA
Diversos Autors
Ed. Perifèrics 


· CICLE DEL CARBONI, llibre de poemes, naix de la necessitat d'expressar en veu alta, el que està succeint a les nostres Illes.

Des de la bellesa d'aquesta terra fins a la bellesa de les paraules, per arribar a la destrucció del territori, al ciment, a l'asfalt, a l'especulació.

Els poemes de Ibn al.Labbâna, poeta musulmà del segle XII nat a Dènia i ciutadà mallorquí, serveixen per encapçalar el llibre mostrant una illa idílica i dispar.

Malhauradament, aquesta no és la imatge que presenta avui dia la nostra terra. Per això, la volem bastir amb la paraula poética, d'un rampell d'esperança.

CICLE DEL CARBONI
Premi Rosa d'Or de la Pau, Algaida 2005.
Àngels Cardona Palmer
Ed. El Gall. Trucs i Baldufes ·
Espectacle de poesia i dansa: Madona i l'arbre del poemàri de Guillem d'Efak, a càrrec de Parabanda Teatre.

Parabanda Teatre són

Pere Bergas
Elisenda Farré
Marc Farré
Guillema Fullana
Margalida Lliteras
Toni Muñoz


 


·
Llocs recomanats :

            · www.victoriasecall.net

            · www.rogerolivella.net

            · www.acontratiempo.net

            · El pèndol de petites oscil·lacions

            · www.josepharp.net

            · www.cercat.com/lincaweb/recurscat/poesia.html
          

 

Si vols comunicar-te amb nosaltres el nostre correu és

fartdart@fartdart.com